fbqWeGroup | Gebruiksvoorwaarden

Algemene voorwaarden en privacybeleid

We vinden de bescherming van je privacy uiterst belangrijk. We willen je zoveel mogelijk informeren, respecteren en controle geven over wat er met je persoonsgegevens gebeurt. Hieronder vind je informatie over welke gegevens wij verzamelen, waarom we dat doen, wat je privacy-rechten zijn en hoe je deze kan uitoefenen.

Contact

Maatschappelijke zetel

  • Gontrode Heirweg 96
  • 9090 Melle
  • T +32 (0)496 11 95 80

Verenigd Koninkrijk

  • One Canada Square
  • Canary Wharf
  • London E15 5AB

Hoofdkantoor België

  • Bomastraat 12 A
  • 9000 Gent
  • T +32 (0)496 11 95 80

Ondernemingsnummer

  • RPR Gent. ON 0680.957816 WeGroup NV is een verzekeringstussenpersoon ingeschreven onder het nummer 0680957816.

Toezichtbevoegdheid

  • WeGroup NV is onderworpen aan de controle van de Financial Services and Market Authority (FSMA), Congresstraat 12-14 te 1000 Brussel – fax 02 220 52 75 – www.fsma.be

Privacy

WeGroup implementeert en handhaaft technische en organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beschermen tegen onopzettelijke of onwettige vernietiging, verlies, wijziging, ongeautoriseerde openbaarmaking of toegang.

GDPR

We volgen de GDPR gdpr-info.eu en zorgen ervoor dat gebruikers de mogelijkheid hebben om hun persoonlijke gegevens op elk moment te blokkeren, corrigeren, exporteren of verwijderen. WeGroup verwijdert de persoonlijke verwijderde gegevens binnen een periode van maximaal 180 dagen, tenzij toepasselijke wetgeving of juridische procedures dit beletten of tenzij EU- of BE-wetgeving vereist dat de persoonlijke data toch moet worden opgeslagen. Neem gerust contact op met het WeGroup data protectie en security team security@wegroup.be voor vragen / acties met betrekking tot GDPR, persoonlijke gegevens of uw privacy bij WeGroup in het algemeen.

Privacycommissie

Als u rechtstreeks met de privacycommissie wilt communiceren, kunt u dit doen (voor België) op www.privacycommission.be/nl/contact.

Google Cloud

Al onze systemen draaien op Google Cloud. Dus komt uw data eerst bij hun aan vooraleer wij het verwerken. Als u om welke reden dan ook wilt communiceren met Google, het bedrijf dat uw gegevens als eerste verwerkt vooraleer die bij ons terecht komen, kan u gaan naar support.google.com/cloud/contact/dpo.

Persoonsgegevens

Anoniemiseren en encrypteren

WeGroup zal er alles aan doen om uw persoonsgegevens in zo een goed mogelijk manier te anoniemiseren en pseudonimiseren. We verwerken uw persoonlijke data op een eerlijke en transparante manier waarbij we de gebruiker centraal stellen. Ook worden al uw persoonsgegevens geencrypteerd met hoge encryptie standaarden in onze databanken.

Marketing

Uw persoonsgegevens kunnen door WeGroup NV worden verwerkt met betrekking tot de aanvraag van offerte(s), verzekeringsvoorstel(len), polis(sen) en/of claim(s). Ze kunnen eveneens worden gebruikt voor interne commerciële doeleinden (directe marketing) door WeGroup NV en/of daaraan verbonden ondernemingen. Mocht u dit niet wensen verzoeken we u contact op te nemen met de dienst marketing van WeGroup NV via marketing@wegroup.be.

Wijzigen / verwijderen

Iedereen heeft het recht om zijn / haar data te wijzigen of verwijderen. Indien u dit wil kan u zich richten tot privacy@wegroup.be of info@wegroup.be.

Data protectie beleid

Bij WeGroup werken we privacy fist wat wil zeggen dat we enorm veel belang aan de beveiliging en privacy van persoonsgegevens hechten. We maken dit zo transparant mogelijk en willen u zoveel mogelijk op de hoogte brengen van hoe uw data wordt verwerkt bij WeGroup.

Indien u akkoord bent met het WeGroup privacy beleid / gebruiksvoorwaarden, wil dit zeggen dat u akkoord gaat met de manier hoe wij, WeGroup, data opslaan en verwerken. Hieronder vindt u een overzicht van alle Persoonsgegevens die we verwerken.

Welke gegevens?Hoe?Waarom?Met wie wordt deze data gedeeld?Periode
E-mailsVia marketing stunts, marketing pagina's, subscribers.Om persoonlijke e-mails te kunnen sturen en om communicatie te hebben met potentiële klanten.-1 jaar
CV's, details van certificaten en diploma'sWanneer iemand soliciteert.Selectie criteria bepaling en om het loon te kunnen bepalen.We verwerken Cv's om kanidaten gemakkelijker te contacteren. We houden ook Cv's bij van mensen die niet geselecteerd zijn om afwijziging te motiveren in de toekomst.4 jaar
Gebruikers​statistiekenIndien een gebruiker onze website raadpleegt.We verwerken deze data, die anoniem is en niet kan worden teruggeleid tot 1 persoon, om onze website te optimaliseren en te verbeteren (zie cookies voor meer informatie).
  • Deze data wordt gedeeld met:
  • - Hotjar: Wat ons de mogelijkheid geeft om deze data te verwerken en visualiseren.
  • - LogRocket: Wat ons meer inzicht geeft hoe een gebruiker zich gedraagt op onze website.
60 dagen
E-mail, adres, telefoonnr. voornaam, familienaam, geboorte datum, handtekening.Indien iemand klant wil worden, of indien iemand klant is.We gebruiken deze data om klanten te verzekeren en te contacteren.
  • Deze data wordt gedeeld met:
  • - Onze verzekerings partner die het mogelijk maakt om effectief een verzekering af te sluiten.
  • - Onze partner die het mogelijk maakt om documenten hetzij facturen en / of voorstellen online te ondertekenen.
  • - Onze partner die het mogelijk maakt om betalingen super snel te maken door online te betalen.
We houden deze data bij zolang de klant klant is.

Cookiebeleid

WeGroup plaatst cookies bij bezoekers. Dat doen we om informatie te verzamelen over de pagina’s die gebruikers op onze website bezoeken, om bij te houden hoe vaak bezoekers terug komen en om te zien welke pagina’s het goed doen op de website. Ook houden we bij welke informatie de browser deelt.

Welke cookies worden er op onze website gebruikt?

Hieronder vind je een lijst van alle cookies die wij gebruiken op onze websites, en waarvoor ze dienen.

Cookies die nodig zijn

Deze cookies zijn nodig om basis functionaliteit van de website te garanderen zoals navigatie en beveiliging van de website. Deze website kan niet functioneren zonder deze cookies.

OorsprongNaam/namenWaaromLevensduur
Cloudflare__cfduidOm onze security beter te optimaliseren maken we gebruik van Cloudflare.1 jaar
Hubspot__cfduid, cfuidHubSpot maakt het mogelijk om een beter inzicht te geven in hoe een gebruiker onze website gebruikt om zo de gebruikservaring te optimaliseren.1 jaar
Hotjar__cfduidHotjar maakt het mogelijk om een beter inzicht te geven in hoe een gebruiker onze website gebruikt om zo de gebruikservaring te optimaliseren.1 jaar

Marketing cookies

Deze cookies zijn bedoeld om het gedrag van gebruikers op de website te analyseren en zo het mogelijk maakt om gericht advertenties te kunnen doen.

OorsprongNaam/namenWaaromLevensduur
Hubspothubspotutk, __hssc, __hssrc, __hstc, __hluidHubSpot maakt het mogelijk om een beter inzicht te geven in hoe een gebruiker onze website gebruikt om zo de gebruikservaring te optimaliseren.1 jaar
Hotjar_hjIncludedInSample, ajs_anonymous_id, ajs_group_id, ajs_user_idHotjar maakt het mogelijk om een beter inzicht te geven in hoe een gebruiker onze website gebruikt om zo de gebruikservaring te optimaliseren.1 jaar
Facebookact, c_user, datr, dpr, fr, locale, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wd, m_pixel_ration, pl, precense, sb, spin, x-referer, xsWij gebruiken een Facebook integratie die het mogelijk maakt om op onze website met het Facebook profiel van Louise te kunnen chatten.1 jaar

Cookies voor statistieken

Deze cookies helpen de website te optimaliseren door het gedrag van gebruikers te analyseren.

OorsprongNaam/namenWaaromLevensduur
LogRocket_lr_hb_-*, _lr_tabs_-*LogRocket maakt het mogelijk om een beter inzicht te geven in hoe een gebruiker onze website gebruikt om zo de gebruikservaring te optimaliseren.1 jaar
Google_ga, _gat_gtag_UA_123265168_1, _gid, collectWij maken gebruik van Google Analytics om te kunnen zien hoeveel, wanneer en welke pagina's iemand bezoekt op onze website.1 dag - 2 jaar
Vimeovuid,Vimeo is een videoplayer die wordt gebruikt om onze video This Is WeGroup te laten afspelen. Vimeo gebruikt deze cookie om zo de video player experience te optimaliseren, hier willen wij dan ook ten volle bij helpen. De data die naar Vimeo gaat is volledig anoniem.2 jaar

Cookies om voorkeur te optimaliseren

Deze cookies helpen de website te optimaliseren door het gedrag van gebruikers te analyseren.

OorsprongNaam/namenWaaromLevensduur
LogRocket_lr_hb_-*, _lr_tabs_-*LogRocket maakt het mogelijk om een beter inzicht te geven in hoe een gebruiker onze website gebruikt om zo de gebruikservaring te optimaliseren.1 jaar

Overige cookies

OorsprongNaam/namenWaaromLevensduur
Vimeovuid, __ssid, _abexps, player, __uutmaVimeo is een videoplayer die wordt gebruikt om onze video This Is WeGroup te laten afspelen. Vimeo gebruikt deze cookie om zo de video player experience te optimaliseren, hier willen wij dan ook ten volle bij helpen. De data die naar Vimeo gaat is volledig anoniem.1 jaar

Klachtenprocedures

Voor alle klachten en opmerkingen met betrekking tot onze verzekeringsproducten of desbetreffende dienstverlening kunt u zich wenden tot onze klachtendienst via onderstaande contactgegevens.

WeGroup NV - complaints

Gontrode Heirweg 96

9090 Melle

complaints@wegroup.be

Tenzij de klacht eerder werd behandeld, ontvangt u binnen de 3 (drie) werkdagen een ontvangstbewijs, waarna wij alles in het werk stellen om deze zo snel mogelijk te behandelen.

Indien de behandeling van de klacht door onze diensten niet aan uw verwachten voldoet, kunt u zich wenden tot de ombudsdienst verzekeringen via onderstaande contactgegevens.

Ombuddienst verzekeringen

De Meeûssquare 35

1000 Brussel

hello@ombudsman.as

Het indienen van een klacht doet geen afbreuk aan de mogelijkheid om een gerechtelijke procedure op te starten.

Bijkomende informatie desbetreffend kan worden bekomen via de website www.ombudsman.as.

Security

Infrastructuur

Onze volledige infrastructuur wordt gehost via het Google Cloud Platform, waar de fysieke servers zich bevinden in St. Ghislain, België. Toegang tot de databanken gebeurt altijd via een beveiligde proxy, wat betekent dat ze niet publiekelijk toegankelijk zijn. Elke service of functionaliteit van WeGroup respecteert het principe van de minste rechten, waardoor het risico van toegang tot gegevens tot het minimum wordt beperkt.

Onze infrastructuur is ontworpen om te voorkomen dat gegevens worden gelezen, gekopieerd, gewijzigd of verwijderd indien men geen permissie heeft. We garanderen de integriteit van alle gegevens door dagelijkse back-ups te maken. Wij zorgen voor een sterke en veilige infrastructuur door maandelijkse penetratie testen uit te voeren en het automatiseren van unit-, acceptatie- en integratietests in onze pipeline. We zijn altijd op zoek naar nieuwe exploits en kwetsbaarheden om zo veel en zo snel mogelijk te kunnen patchen. We monitoren al onze services en gebruiken de juiste waarschuwingen met IDS / IPS / HIDS.

Als u de voorwaarden van Google wilt lezen: cloud.google.com/terms.

Encryptering

We maken gebruik van Kubernetes, waar alle communicatie tussen backend services geëncrypteerd wordt met het TLS protocol. Ook onze API-verbinding van buiten naar binnen en omgekeerd is geëncrypteerd met het TLS protocol. Alle gegevens die in de databank zijn opgeslagen, zijn geëncodeerd en geëncrypteerd of gehashed met hoge industriestandaard algoritmen zoals aes256, sha256 en pbkdf2, die toekomstbestendig zijn voor de komende generatie van kwantum processoren.