WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

BZB-Fedafin en WeGroup slaan de handen in elkaar om verzekeringstussenpersonen voor te bereiden op de toekomst

De verzekeringswereld is constant in verandering. Sinds de pandemie is digitalisatie nog meer in een stroomversnelling gekomen, maar ook andere factoren zoals klimaatverandering of economische schommelingen zorgen ervoor dat verzekeringsondernemingen en tussenpersonen zichzelf constant moeten heruitvinden. Het kiezen van de juiste partners en hulpmiddelen is daarbij cruciaal. Daarom heeft BZB-Fedafin voor haar leden een akkoord gesloten met de Belgische InsurTech WeGroup. Wij interviewden Laurien Braeckman, commercieel directeur bij WeGroup, om de samenwerking toe te lichten.

Wie is WeGroup en hoe lang bestaan jullie al?

WeGroup is een Insurtech bedrijf dat zich toelegt op innovatie binnen de verzekeringssector. Dankzij het digitale verzekeringsplatform ‘Louise’ groeiden we als Gentse start-up op vier jaar tijd uit tot een onderneming van meer dan 40 medewerkers dat naast de Belgische thuismarkt ook actief is in markten als Nederland en Frankrijk. Door die snelle groei slaagden we er niet alleen in om zo’n 5 miljoen euro aan extern kapitaal op te halen, ook sleepten we maar liefst 17 internationale prijzen en onderscheidingen in de wacht, waaronder in België drie keer de winnaar van de Vivium Digital Awards en de bekroning ‘Belgium Startup of the Year’ in 2020, licht Commercieel Directeur Laurien Braeckman trots toe.

Kan je ons wat meer vertellen over Louise?

Louise is een 24/7 virtuele kantoormedewerker die helpt bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en het genereren van nieuwe prospecten. Het digitaal distributieplatform stelt verzekeringsmakelaars in staat om hun klantgesprekken digitaal te ondersteunen door het maken van uitgebreide risico- en behoefteanalyses en deze te koppelen aan de producten van hun partnermaatschappijen: ze matcht daarbij het beste verzekeringsproduct aan het individueel profiel van de klant. Louise biedt zodus de mogelijkheid om het aanbod van verschillende verzekeringsmaatschappijen in enkele seconden te vergelijken, waarbij er rekening wordt gehouden met de prijs en polisvoorwaarden.

Wat is het voordeel voor de makelaar?

We richten ons erop om de interne werking van verzekeringsaanbieders en de communicatie met hun klanten aanzienlijk te verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van state-of-the-art technologie, het platform combineert namelijk CRM-data uit het beheerpakket van de makelaar met externe gegevensbronnen. Op die manier kan het risico- en behoefteprofiel nog preciezer in kaart gebracht worden, voor advies op maat van de klant. Met de vernieuwde tool ‘Campagnes’ kunnen nieuwe leads gegenereerd worden en opportuniteiten inzake up- en cross selling geïdentificeerd worden.

Hoe onderscheidt WeGroup zich van andere InsurTech-initiatieven?

Het digitale distributieplatform is een alles-in-één tool die gebruikers de ondersteuning biedt om efficiënter te werken, gezonde portefeuillegroei te realiseren en digitaal te communiceren met klanten en partners. Het systeem staat dus in rechtstreeks contact met het beheerpakket, de software van de partnermaatschappijen en met de klant. Een complete waaier aan oplossingen voor de makelaar van morgen, vertrouwd door een groot netwerk aan partners en meer dan 1.000 makelaars.

Wat is het voordeel voor BZB-Fedafin leden?

Door het akkoord met BZB-Fedafin genieten alle leden van BZB-Fedafin van 15% korting op de jaarlijkse licentiekosten en dat levenslang.


Hoe bekomt u dit ledenvoordeel?

Stuur uw aanvraag naar hello@wegroup.be, samen met het attest van uw lidmaatschap, en geniet direct van het voordeel.

Liever eerst testen? Ga dan gerust naar de website www.wegroup.be en maak een gratis testaccount aan.

Probeer gratis
Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog