WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

Eurofinco en WeGroup slaan handen in elkaar om meer verzekeringsmakelaars toegang te geven tot kredieten

Vanaf vandaag kan je de gloednieuwe samenwerking tussen Eurofinco en WeGroup terugvinden in het distributieplatform. Dankzij deze samenwerking open je als verzekeringsmakelaar makkelijk een kredietdossier bij Eurofinco zonder zelf als kredietbemiddelaar geregistreerd te zijn. Daarna volg je makkelijk de voortgang van het dossier voor jouw klant op.

Verzekeringen en kredieten leunen dicht bij elkaar aan. Ondanks het feit dat enkele makelaars in België beide producten aanbieden, kiest het merendeel van de verzekeringsmakelaars ervoor om de focus specifiek op verzekeringen te houden. Dat heeft als gevolg dat ze klanten al eens naar de concurrentie moeten zien vertrekken. Daar willen Eurofinco en WeGroup met hun kersverse samenwerking een antwoord op bieden. Dankzij de partnership kunnen verzekeringsmakelaars in het WeGroup-platform nieuwe kredietdossiers openen zonder als kredietbemiddelaar geregistreerd te zijn. Vanaf de aanvraag zorgt Eurofinco, één van België's snelst groeiende gespecialiseerde kredietmakelaars, voor de verdere afhandeling. Resultaat? De makelaar heeft zijn klant kunnen verder helpen en kan de focus houden op verzekeren. 

Noodgedwongen klanten naar concurrentie sturen

Per jaar worden in België meer dan 1.2 miljoen nieuwe kredietdossiers geopend voor personen die daarvoor nog geen lopende kredieten hadden. Dat komt overeen met twee derde van de meerderjarige bevolking in België, maar loopt op tot wel 82% in de leeftijdscategorie 35 - 54 jaar. Ongeveer een derde daarvan zijn hypothecaire kredieten (bron: NBB). Het overgrote merendeel verloopt via bankkantoren of gespecialiseerde kredietbemiddelaars. Dit betekent dat wanneer een klant op zoek gaat naar een krediet en de verzekeringsmakelaar daarbij niet kan helpen, die klant vaak bij een partij terecht komt die ook verzekeringsproducten aanbiedt. Op vandaag moeten heel wat makelaars hun klanten dus noodgedwongen naar de concurrentie doorverwijzen. 

Een samenwerking waarbij iedereen wint

Om dat probleem aan te pakken geeft WeGroup via haar digitaal adviesplatform alle verzekeringsmakelaars nu ook de mogelijkheid om kredietdossiers aan te vragen en op te volgen. Dat gebeurt in samenwerking met Eurofinco, een gespecialiseerde kredietbemiddelaar met activiteiten over heel België. 

“We hebben al langer samenwerkingen met verschillende verzekeringsmakelaars om onze klanten ook na het afsluiten van een krediet te kunnen helpen met hun verzekeringsvraagstukken. In tegenstelling tot onze concurrenten hebben wij namelijk een specifieke focus op kredieten. We bieden bijgevolg zelf geen verzekeringsproducten aan” vertelt Marnix Elaut, operationeel bestuurder bij Eurofinco. “We zijn dan ook blij dat we via deze samenwerking meer verzekeringsmakelaars toegang kunnen geven tot kredieten en zo hun klanten van een aanvullende service kunnen voorzien. We geloven er sterk in dat ook dit deel is van de ontzorging waar makelaars voor staan”. 

Het is echter niet zo dat elke verzekeringsmakelaar daarmee ook kredietbemiddelaar moet worden. Daarvoor is namelijk ook een registratie via de FSMA vereist. Via het platform van WeGroup kan de informatie van de geïnteresseerde klant worden doorgegeven. Vanaf dat moment opent Eurofinco het kredietdossier en handelt alle verdere zaken af. Via een online link kan de makelaar de voortgang van het dossier opvolgen. Wanneer het krediet ook effectief wordt afgesloten krijgt de makelaar daarvoor ook nog eens een interessante aanbrengvergoeding. “Duidelijk een samenwerking waarbij iedereen wint”, klinkt het. 

Als WeGroup-makelaar vind je de link om een kredietdossier bij Eurofinco aan te vragen terug via de partnersectie in de Toolkit van jouw WeGroup platform.

Nog geen gebruiker? Ontdek jouw voordelen via deze link

Boek een demo
Over
Arvid De Coster
Ooit gestart als een verzekeringsprofessional bij de ERGO groep, groeide Arvid De Coster al snel uit tot sales expert met natuurlijk leiderschap. Gedreven om een innovatieve digitale wind te blazen in de verzekeringssector, startte hij in 2017 samen met zijn twee co-founders, WeGroup op. Mede dankzij zijn onuitputtelijke energie en gedrevenheid naar operationele excellentie, kende de Gentse start-up een ongeziene groei met meer dan 600 klanten en werd het beloond met 15 internationale awards.
Name
Position
Company
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog