WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

WeGroup en Profilease geven verzekeringsmakelaars toegang tot de lease-markt

Bij de aankoop van een bedrijfsvoertuig of uitbreiding van een vloot zijn heel wat partijen betrokken. “Waarom brengen we die partijen niet samen?”, stelden het Gentse verzekeringstechnologiebedrijf WeGroup en Profilease voor. Dankzij de samenwerking met Profilease, biedt WeGroup verzekeringsmakelaars de mogelijkheid om de leasing of financiële renting van professionele voertuigen direct op te nemen in hun dienstverlening.

Grootste leasemakelaar van België

Met Profilease haalt WeGroup opnieuw een stevige partner aan boord. Als grootste leasemakelaar van België verwerkt het Antwerpse bedrijf maandelijks honderden aanvragen voor professionele leasing en financiële renting. Ze gaan daarbij voor elke aanvraag op zoek naar de meest geschikte financiële partner, dewelke perfect aansluit bij de behoeften van haar cliënteel. Net zoals bij makelaars in verzekeringen, kan Profilease dan als onafhankelijke voorstellen op maat van de klant aanbieden. Dit komt door hun jarenlange ervaring en brede relatie met hun financiële partner.

“Op vandaag stellen we vast dat verschillende makelaars reeds samenwerkingen met een specifieke leasingmaatschappij hebben. Het is echter zo dat die logischerwijs maar één voorstel kunnen voorleggen, waar dan eventueel nog over onderhandeld kan worden” legt Michaël Corstiaens, Managing Partner bij Profilease, uit. “Dankzij deze samenwerking, en de integratie van een berekeningsmodule in het platform van WeGroup, kunnen gebruikers niet alleen hun algemene dienstverlening uitbreiden, maar ook steeds voorstellen perfect op maat van de klant bieden”.

Uitbreiden van de dienstverlening voor verzekeringsmakelaars

Dankzij de samenwerking tussen WeGroup en Profilease krijgen verzekeringsmakelaars de mogelijkheid om zelf simpel en efficiënt voorstellen te berekenen voor professionele leasing en financiële renting. Dat gebeurt met slechts enkele klikken in het WeGroup-platform. Daarna wordt alle informatie automatisch naar Profilease doorgestuurd voor verwerking, en kan de makelaar tevens de status van het dossier opvolgen. 

“Bij WeGroup geloven we dat verzekeringsmakelaars in de toekomst een grotere rol kunnen gaan spelen als vertrouwenspersoon en professioneel adviseur van hun klanten. Daarbij is het uitbreiden van de dienstverlening door verschillende samenwerkingen, zoals we dat bijvoorbeeld al in de bankwereld zien, van cruciaal belang” verklaart WeGroup CEO Arvid De Coster. “We zien het dan ook als onze taak om hen hierin te ondersteunen, zowel door het opzetten van die samenwerkingen als de technologisch ondersteuning”.


Nieuwe bron van inkomsten

“Door de klant van voorstellen op maat te voorzien, efficiënt gefaciliteerd door de verzekeringsmakelaar, vergroten we de vertrouwensband tussen de makelaar en zijn klant. Dit is iets wat we vanzelfsprekend willen stimuleren met commissiebetalingen en nieuwe leads. Het gaat hier om een klassiek ‘1+1=3’-verhaal” concludeert De Coster.

Wens je ook Profilease laagdrempelig aan te bieden aan jouw klanten?

Met Louise van WeGroup kan je digitale of hybride adviesgesprekken met je klant voeren, om samen tot een volledig verzekeringsplan op maat te komen. Snel, eenvoudig en efficiënt voor zowel de klant, als je makelaarskantoor.

Ontdek Louise
Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog