WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

FlightclaimEU en WeGroup zorgen samen voor ongeziene makelaarsdienst

Wist u dat u in geval van een vluchtvertraging recht heeft op een schadevergoeding tot 600 euro? Vandaag doet slechts een zeer klein percentage van de vertraagde reizigers beroep op dit recht. Zij die hun misnoegen wel uiten bij de luchtvaartmaatschappij botsen vaak op lange juridische procedures die uiteindelijk nergens toe leiden. Daar brengt FlightclaimEU verandering in. Het Nederlandse bedrijf mocht reeds duizenden reizigers over heel Europa gelukkig maken. Zij slaan nu de handen in elkaar met het Belgische WeGroup om hun diensten aan te bieden via een opvallende, nieuwe partij rond de tafel: de verzekeringsmakelaar.

Vergoeding voor vluchtvertragingen

Jaarlijks zijn honderdduizenden Belgen het slachtoffer van een vluchtvertraging. Minder dan 6 procent van die reizigers doen echter beroep op hun wettelijk recht op een schadevergoeding. Deze kan nochtans oplopen tot 600 euro. “Vaak zijn mensen niet op de hoogte van deze mogelijkheid, en wanneer ze dat wel zijn lopen ze in veel gevallen vast op juridische procedures waarbij ze de moed verliezen”, aldus Cees Werff, CEO van Claims Corporation Network, waar FlightclaimEU deel van uitmaakt. Dankzij haar diensten kon het Nederlandse bedrijf, dat vestigingen heeft over heel Europa, reeds duizenden vertraagde reizigers van gepaste compensatie voorzien.

Een makelaar moet zijn klant vandaag teleurstellen wanneer deze bij een vluchtvertraging beroep wenst te doen op zijn reisbijstandsverzekering. Daar wordt nu verandering in gebracht.”

De Nederlanders gaan nu dus in zee met WeGroup, de Gentse technologie startup bekend van haar virtuele kantoormedewerker voor verzekeringsmakelaars ‘Louise’. Op het eerste zicht een vreemde keuze maar niets is minder waar, zo legt WeGroup CEO Arvid De Coster uit. “Vluchtvertragingen zijn een veelvoorkomend probleem die vandaag wat uit de boot vallen binnen de traditionele reisbijstandsverzekering. Bij een geannuleerde vlucht of de onmogelijkheid om op reis te vertrekken is er duidelijke tussenkomst voorzien, maar dat geldt niet voor een vertraging. De makelaar moet zijn klant vandaag teleurstellen wanneer deze bij een vertraging beroep wenst te doen op zijn reisbijstand. Daar brengen wij nu verandering in”.

Insurance beyond insurance

Bij WeGroup zijn ze ervan overtuigd dat de rol van de verzekeringsmakelaar sterk aan het veranderen is. Steeds meer verschuift zijn positie van ‘product expert’ naar ‘risk coach’, wat zorgt voor een uitbreiding van het takenpakket van de makelaar. “Ook de verwachtingen van de eindklant evolueren, waardoor de makelaar verplicht wordt om minder productgericht en meer klantgericht te gaan denken. Het is dan ook logisch dat we ernaar streven om zijn traditionele aanbod uit te breiden met extra diensten”, verklaart De Coster, “Wij noemen dat ‘insurance beyond insurance’; Als makelaar dat tikkeltje meer doen voor je klant om écht het verschil te maken”.

Men is uiteraard net iets gewilliger om over een nieuw verzekeringsproduct te spreken als er dankzij de aanbieder net een flinke som ‘gratis geld’ de rekening is binnengerold”

Het is duidelijk dat ze bij FlightclaimEU niet aan hun proefstuk toe zijn. “In verschillende landen koppelden we deze toepassing reeds met veel succes aan de diensten van verzekeraars en tussenpersonen. Het afgelopen jaar alleen al was dit goed voor zo’n 20 000 verwerkte schadegevallen”, legt de FlightclaimsEU CEO uit. Het resultaat is verbluffend: “Vanuit het kamp van de verzekeringsaanbieders horen wij dat niet alleen de klantenloyaliteit stijgt, maar dat dit makkelijk kan gebruikt worden als upselling-moment. Men is uiteraard net iets gewilliger om over een nieuw verzekeringsproduct te spreken als er dankzij de aanbieder net een flinke som ‘gratis geld’ de rekening is binnengerold”, voegt Werff eraan toe.

Veel voordelen zonder extra werk

Maar grotere loyaliteit en bijkomende verkoopsopportuniteiten zijn niet de enige voordelen die een makelaar geniet. Dankzij de AI-technologie binnen het Louise-platform gebeurt de afhandeling van elk schadegeval volledig automatisch. Met enkel naam en vluchtnummer heeft WeGroup genoeg informatie om het volledige proces in werking te zetten. Dit garandeert een vlotte afhandeling en snelle uitbetaling met een minimum aan inspanning.

Bovendien kunnen vergoedingen worden aangevraagd voor vluchten tot 3 jaar terug in de tijd. Zo kan een makelaar met een druk op de knop zijn volledige klantenlijst aanschrijven om vertragingen uit het verleden aan te geven en alsnog van een terugbetaling te genieten.

Tot slot zorgt de extra dienst ook niet voor bijkomende kosten. Alle gebruikers van het Louise- platform kunnen namelijk volledig gratis van de dienst gebruikmaken.

De FlightclaimsEU service wordt eind dit jaar verwacht samen met de introductie van het ‘Louise for Claims’ platform.

Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog