WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

Waarom video marketing zo vaak het verschil maakt voor verzekeringsmakelaars

In de hedendaagse digitale wereld zijn we getuige van een onmiskenbare verschuiving naar visuele content. Deze evolutie is ook de verzekeringssector niet ontgaan. Meer specifiek, verzekeringsmakelaars zijn zich steeds meer bewust van de kracht die video marketing kan hebben bij het aantrekken en behouden van klanten. Wij bij WeGroup zetten graag even op een rijtje hoe jij video’s kunt laten renderen voor jouw kantoor en je zo ontpopt tot een echte Hollywood-verzekeringsmakelaar! 

Verzekeringsmakelaars zitten op een schat aan mogelijkheden als het gaat om video marketing. Met een goed begrip van de behoeften en interesses van jouw doelpubliek, kun je video's op verschillende manieren gebruiken om klantrelaties te versterken, nieuwe leads te genereren en jouw merk zichtbaarder te maken. Er zijn heel wat verschillende soorten video’s met elk hun eigen sterktes en doelstellingen. We zetten er graag enkele voor u op een rijtje: 

 • Informatieve video's: Gebruik video's om complexe verzekeringsconcepten op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit te leggen. Je kan daarbij uitleggen wat bepaalde polissen dekken, hoe schadeclaims werken, of inzicht geven in de kleine lettertjes van een verzekeringscontract.
 • Klantgetuigenissen: Klantgetuigenissen in videoformaat zijn een uitstekend middel om het vertrouwen in jouw diensten te vergroten. Deze persoonlijke ervaringen geven toekomstige klanten een idee van wat ze van jouw kantoor kunnen verwachten.
 • Bedrijfscultuur en ‘Achter de Schermen’: Laat zien wie jij bent als bedrijf en welke waarden je nastreeft. Een blik achter de schermen kan helpen om een authentieke en persoonlijke band met jouw klanten op te bouwen of te versterken.
 • Webinars en Q&A sessies: Organiseer live webinars of Q&A sessies over relevante onderwerpen. Hiermee toon je jouw expertise en biedt je een platform voor interactie met jouw klanten.
 • Instructievideo's: Of het nu gaat om het invullen van een claimformulier of het uitleggen van de voorwaarden van een polis, stapsgewijze instructievideo's kunnen helpen om veelvoorkomende vragen van klanten te beantwoorden.
 • Presentaties van (nieuwe) producten en diensten: Introduceer nieuwe producten of diensten aan jouw klanten via video. Dit kan hen helpen beter te begrijpen wat jouw kantoor te bieden heeft en hoe het hen kan helpen.
 • Bedrijfsvoorstelling: de FSMA schrijft voor dat elke makelaar zich voorstelt aan een nieuwe klant, maar waarom zou dat een saaie tekst moeten zijn? Een leuke video kan dit een stuk frisser maken, en kan bovendien evenzeer gebruikt worden om via sociale media te verspreiden en zo nieuwe klanten aan te trekken. 

VNKR Studios is de nieuwste WeGroup partner. Dankzij de samenwerking kunnen verzekeringsmakelaars voordelig professionele video's opnemen op locatie of in de studio.

Jouw video’s bij de klant krijgen

Eenmaal jouw hoogwaardige videocontent gecreëerd, is de volgende stap het kiezen van de juiste distributiekanalen. Elke plek waar jouw video wordt getoond, moet zorgvuldig worden gekozen om de meeste waarde te leveren. Hier zijn enkele kanalen die je kunt overwegen:

 • Website: Dit is een natuurlijke thuisbasis voor jouw videocontent. Door video's op jouw website te plaatsen, kunnen bezoekers snel en gemakkelijk begrijpen wat je te bieden hebt. Video's op jouw website kunnen ook de tijd die bezoekers op jouw site doorbrengen verlengen, wat kan leiden tot hogere zoekmachine rankings.
 • Sociale Media: Met hun grote bereik en sterke visuele focus zijn sociale media uitstekende platformen voor het delen van jouw video's. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, LinkedIn en zelfs Tiktok. Het type video dat je deelt, kan variëren afhankelijk van het sociale media platform. Bijvoorbeeld, LinkedIn is ideaal voor meer professionele en informatieve video's, terwijl Instagram en Facebook meer geschikt kunnen zijn voor lichtere, meer boeiende content.
 • E-mail Marketing: Video's kunnen ook opgenomen worden in e-mail nieuwsbrieven als een effectieve manier om de betrokkenheid te verhogen. Video's in e-mails leiden vaak tot een hogere interactie en meer conversie.
 • YouTube: Als het op video aankomt, is YouTube een niet te missen platform. Met miljarden actieve gebruikers wereldwijd, biedt YouTube een enorme kans om jouw bereik te vergroten. Het is ook de tweede grootste zoekmachine ter wereld, waardoor het een belangrijk platform is voor SEO.
 • Evenementen en webinars: Gebruik videocontent tijdens live evenementen, bijvoorbeeld een van jouw klantenavonden, of tijdens webinars om jouw boodschap op een boeiende manier over te brengen. Na het evenement kan de video worden gerecycled voor gebruik op andere platforms.
 • Verkoopgesprekken en presentaties: Gebruik video's om jouw punten te onderstrepen tijdens verkoopgesprekken of presentaties. Een goed geproduceerde video kan een krachtige manier zijn om een punt over te brengen of een product te demonstreren.

Het gaat dus niet alleen om het maken van de video, maar ook om het op de juiste manier verspreiden. De juiste distributiestrategie kan het verschil maken tussen een video die slechts een handvol mensen bereikt en een die duizenden aantrekt.

Wij bieden de nodige ondersteuning

Om jou als makelaar te helpen bij het maken van kwalitatieve en professionele videocontent, gaat WeGroup de samenwerking aan met VNKR Studios. Dit gespecialiseerd videobedrijf mocht al heel wat bedrijven, van lokale KMO’s tot multinationals, helpen om hun videoboodschap de wereld in te sturen. 

Dankzij deze nieuwe samenwerking genieten WeGroup-klanten niet alleen van professionele videoproductie op een betaalbare manier, de ervaring van VNKR Studios kan hen tevens helpen om video’s voor de ogen van een zo groot mogelijk doelpubliek te krijgen. 

Met deze samenwerking willen we jou alle tools en ondersteuning bieden die je nodig hebt om je marketinginspanningen naar een hoger niveau te tillen en zo samen het verschil te maken! 

 

Als WeGroup-makelaar kun je extra voordelig gebruik maken van de diensten van VNKR Studios.

Stuur een mailtje naar hello@wegroup.be voor meer informatie, of neem rechtstreeks contact op via deze link met vermelding van jouw WeGroup klantennummer.

Meer info over VNKR Studios
Over
Arvid De Coster
Ooit gestart als een verzekeringsprofessional bij de ERGO groep, groeide Arvid De Coster al snel uit tot sales expert met natuurlijk leiderschap. Gedreven om een innovatieve digitale wind te blazen in de verzekeringssector, startte hij in 2017 samen met zijn twee co-founders, WeGroup op. Mede dankzij zijn onuitputtelijke energie en gedrevenheid naar operationele excellentie, kende de Gentse start-up een ongeziene groei met meer dan 600 klanten en werd het beloond met 15 internationale awards.
Name
Position
Company
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog