WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

De wettelijke bepalingen voor verzekeringsoffertes anno 2020 in klare taal

De informatieplicht, één woord met talloze verplichtingen voor u als verzekeringsmakelaar. De vraag: ‘Hoeveel offertes moet ik de consument kunnen voorleggen?’, houdt dan ook zeer veel makelaars bezig. De wetgever heeft hiervoor een specifieke wetgeving die hieronder in klare taal wordt uitgelegd.
If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough”
– Albert Einstein

Indien een verzekeringstussenpersoon de klant meedeelt dat het advies op onafhankelijke basis wordt verstrekt, beoordeelt hij een toereikend aantal op de markt verkrijgbare verzekeringsproducten die voldoende gediversifieerd zijn, wat soort en productaanbieders betreft, om te waarborgen dat de doelstellingen van de klant naar behoren kunnen worden verwezenlijkt en niet beperkt blijven tot verzekeringsproducten die worden uitgegeven of verstrekt door entiteiten die nauwe banden hebben met de tussenpersoon. — Wet van 4 april 2014 Art 295 §3

Advies op onafhankelijke basis

De FSMA gaat ervan uit dat iedere makelaar zich bevindt in een adviessituatie. De mededeling “advies op basis van een onpartijdige analyse” op bemiddelingsfiches brengt enkele verplichtingen met zich mee. Deze bepaling wil namelijk zeggen dat u een voldoende aantal verzekeringsovereenkomsten geanalyseerd heeft op de markt op basis van de persoonlijke situatie van de consument. In deze situatie moet u zich steeds kunnen verantwoorden bij de FSMA door op volgende vragen een antwoord te bieden:

  1. Op welke manier u bestudeerd heeft welke verzekeringsovereenkomsten er verkrijgbaar zijn op de markt.
  2. Op welke manier u een toereikend aantal heeft geselecteerd voor uw adviesverlening.
  3. Op basis van welke criteria heeft u de verzekeringsovereenkomsten geselecteerd die aan de behoeften van de consument beantwoorden.

Bovendien slaat “advies op onafhankelijke basis” ook op uw hoedanigheid van verzekeringsmakelaar. U mag dus geen contractuele samenwerkingen aangaan met externe partijen. Een voorbeeld hiervan is een productiesamenwerking met een verzekeringsmaatschappij. In dit geval zou u product X meer in de kijker zetten tijdens een adviesgesprek. Waarom dit verbod is ingevoerd? Zeer simpel, omdat deze bepaling er namelijk voor zorgt dat u steeds optreedt in de hoedanigheid van onafhankelijke verzekeringsmakelaar.

Doelstellingen van de klant naar behoren kunnen verwezenlijken

Uw advies moet steeds gebaseerd zijn op een voldoende aantal te verkrijgen verzekeringsproducten op de markt. Hoeveel verzekeringsproducten u moet aanbevelen staat helaas niet vermeld in de wet. Wel moet u voldoende verzekeringsproducten aanbieden die voldoen aan de wensen en behoeften van de consument. Het is dus zeker niet slecht om drie of meer verzekeringsproducten aan te bieden aan de consument die nauw samenhangen met zijn/haar wensen en behoeften.

Alle gebruikers van het digitale platform Louise hoeven zich geen zorgen te maken over het aantal verzekeringsproducten die worden voorgesteld. Ze geeft namelijk alle passende producten weer in functie van de wensen en behoeften van de consument.

Hoe voldoet uw kantoor aan de verzekeringswetgeving?

Test uw kennis gratis op 5 minuten & ontdek verborgen opportuniteiten om uw kantoor op een nog hoger niveau te tillen.

Doe de test!
Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog