WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

WeGroup lanceert gratis databank voor Belgische verzekeringsmakelaars

Verzekeringsondernemingen en tussenpersonen zijn constant op zoek naar manieren om efficiënter te werken en klanten beter te kunnen helpen. Tegelijk zagen we de afgelopen jaren verschillende bedrijven ontstaan die zich toeleggen op het ontwikkelen van technologie binnen de verzekeringssector. Een van de meest toonaangevende onder die zogenaamde ‘InsurTechs’ is het Gentse WeGroup, dat na het succes van hun digitaal verzekeringsplatform ‘Louise’ nu een uitgebreide databank lanceert die gratis toegankelijk is voor alle verzekeringsmakelaars. Ongezien, zo klinkt het in de sector.

Data ten dienste van makelaar én eindklant

WeGroup is een Gents technologiebedrijf dat werd opgericht in 2017 om aanbieders van verzekeringsproducten te ondersteunen. Met haar digitaal verzekeringsplatform ‘Louise’ helpt het makelaars en bankagenten om efficiënter te werken en hun klanten beter (digitaal) ten dienste te staan, bijvoorbeeld door klantgegevens te analyseren en daar automatisch de meest geschikte verzekeringsoplossing aan te koppelen. Die focus op data en informatiebronnen trekt WeGroup nu door in de lancering van hun ‘Broker Toolkit’, een uitgebreide databank die gratis beschikbaar is voor alle Belgische verzekeringsmakelaars.

“Makelaars gebruiken heel wat verschillende websites en tools om informatie over klanten op te zoeken dat hen helpt bij het verlenen van een advies op maat. Het gaat dan bijvoorbeeld om Google Maps voor woninggegevens of tweedehands autoplatformen voor de informatie over een bepaald voertuig. De Broker Toolkit brengt al die verschillende databanken samen in een enkel, gebruiksvriendelijk platform” getuigt Arvid De Coster, CEO van WeGroup. “Door meer dan honderd openbare gegevensbronnen te centraliseren zorgen we ervoor dat die gegevens kunnen leiden tot een beter en efficiënter advies op maat. Op die manier worden die data ten dienste van zowel de verzekeringsmakelaar als zijn klant geplaatst”.

Uitgebreide functionaliteiten

Met haar nieuwste realisatie zet WeGroup voornamelijk in op informatie die de makelaar moet bijstaan om een gedetailleerder advies op maat te geven, of bepaalde handelingen sneller te kunnen uitvoeren.

“De applicatie moet in de eerste plaats een uitgebreid overzicht geven. Zo geeft het systeem bij de opzoeking van een wagen niet alleen voertuiggegevens weer, maar ook inschrijvingskosten, verkeerstaksen en de toegang tot lage emissiezones” verduidelijkt De Coster.

“Daarnaast worden ook verschillende berekeningen gemaakt op basis van beschikbare gegevens. Bij het opzoeken van een adres krijgt men niet enkel oppervlaktematen of bouwjaar terug, maar er wordt ook een inschatting gegeven van bijvoorbeeld het aantal kamers, de heropbouwwaarde van de woning en zelfs het risico op een inbraak of vandalisme”.

Tot slot voegde WeGroup ook nog een zogenaamde ‘document generator’ toe, die een gebruiker toelaat om snel verschillende documenten te genereren, zoals een opzegbrief of de verschillende wettelijke documenten noodzakelijk bij het afsluiten van een verzekeringsproduct.

Kosteloos voor alle makelaars

Opvallend is dat de nieuwe toepassing volledig kosteloos wordt aangeboden aan alle makelaars met een registratie bij de FSMA, de authoriteit voor financiële diensten en markten in België. “WeGroup ziet het als haar missie om verzekeringstussenpersonen te helpen bij een zo efficiënt en doelgericht mogelijke werking. We geloven dat deze tool daar een essentieel onderdeel van kan zijn die elke makelaar of kantoormedewerking moet kunnen gebruiken. We mikken dan ook op een uitrol binnen 1000 Belgische kantoren tegen eind 2021. Een ambitieuze doelstelling, maar gezien onze huidige klantenbasis zeker een haalbare kaart” concluderen ze bij WeGroup.


Dé ultieme databank voor verzekeringsmakelaars

De Toolkit voor makelaars is vanaf nu beschikbaar op de website van WeGroup.

Ontdek nu gratis
Over
Arvid De Coster
Ooit gestart als een verzekeringsprofessional bij de ERGO groep, groeide Arvid De Coster al snel uit tot sales expert met natuurlijk leiderschap. Gedreven om een innovatieve digitale wind te blazen in de verzekeringssector, startte hij in 2017 samen met zijn twee co-founders, WeGroup op. Mede dankzij zijn onuitputtelijke energie en gedrevenheid naar operationele excellentie, kende de Gentse start-up een ongeziene groei met meer dan 600 klanten en werd het beloond met 15 internationale awards.
Name
Position
Company
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog