WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

WeGroup sluit eerste kapitaalsronde af op 1.5 miljoen euro

Het Genste technologiebedrijf WeGroup klokt haar eerste kapitaalsronde succesvol af op 1.5 miljoen euro. Eerder dit jaar haalde de bekroonde startup reeds 650.000 euro op in een zaaironde met de steun van ondermeer BAN Vlaanderen en het imec.istart fonds. Die investeringsronde wordt bij deze officieel afgesloten met een verdubbeling van de middelen. Opmerkelijk is dat meer dan de helft van het bedrag wordt verschaft in de vorm van subsidies en kredieten door partijen als het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO), KBC Bank en de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV).

WeGroup is een technologiebedrijf dat verzekeringsaanbieders wereldwijd helpt om een betere connectie te maken met hun groeiende groep aan digitale klanten. Met behulp van artificiële intelligentie helpen ze ondermeer verzekeringsmakelaars om de risico’s en behoeften van hun clienteel beter in te schatten en hen efficiënter van dienst te zijn bij schade. WeGroup’s innovatieve technologie werd reeds verschillende malen internationaal bekroond.

Finmix

De Gentse startup is echter niet aan haar proefstuk toe. Eerder dit jaar wierp het reeds hoge ogen door in een initiële fase van deze ronde, geleid door BAN Vlaanderen en het Imec.Istart fonds, de eerste Belgische InsurTech te zijn die een succesvolle crowdfunding campagne wist te verzilveren. De creatieve financieringsmix wordt bij het sluiten van deze ronde nog opmerkelijker doordat meer dan de helft van de opgehaalde middelen bestaan uit subsidiëring en kredieten, afkomstig van ondermeer het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO), KBC Bank en de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV). CFO en medeoprichter Rémi Wildschut: “Het is belangrijk om als onderneming een goede balans te houden tussen schuld- en kapitaalfinanciering, wat we met onze zaaironde hebben kunnen realiseren. Deze middelen geven ons de zuurstof om de transformatie van startup naar scale-up uit te voeren.”

Vliegensvlugge groei

Sinds haar oprichting in september 2017 kende WeGroup een constante groei. Momenteel stelt het zo’n vijfentwintig medewerkers te werk en wordt haar technologie ingezet in verschillende Europese landen. Eerder dit jaar opende WeGroup nog een kantoor in het Poolse Warschau, waar het onderdak vond op de startup-campus van Google. “Met de verse middelen willen we onze Europese expansie verder zetten, zonder momentum in onze Belgische thuismarkt te verliezen”, aldus CEO Arvid De Coster. Dankzij deze strategie positioneert WeGroup zich uiterst aantrekkelijk naar toekomstige investeerders en partners. Deze zullen nodig zijn bij de volgende investeringronde, die WeGroup plant in 2020.

Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog