WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

Louise is op de hoogte van de saloncondities in 2021

Eind vorig jaar communiceerde de Belgische autosector reeds dat het jaarlijkse autosalon in 2021 een jaar vooruit wordt geschoven. Toch houden de meeste automerken vast aan hun intussen al even bekende saloncondities. Dat betekent dat ook heel wat verzekeringsmaatschappijen daarop inspelen met kortingsacties. We geven graag een overzicht van de acties die binnenkort in jouw Louise-platform terug te vinden zijn.

Allianz

Bij Allianz gaat men voor een actie die inspeelt op veilige wagens. Concreet houdt dit in dat wagens met (meerdere) rijhulpsystemen tot 15% korting genieten op de waarborgen BA en Omnium. De korting zal progressief worden opgebouwd op basis van het aantal rijhulpsystemen, waarbij de maximale korting zal worden toegepast vanaf 3 systemen.

De Allianz actie is reeds actief en blijft van toepassing tot en met 30 juni 2021. Actie onder voorwaarden.

AXA

AXA lanceert dit voorjaar niet minder dan 4 verschillende acties. Zo wordt er 20% korting toegekend op de producten BA en BA+Omnium voor elektrische of hybride wagens, en krijgen voertuigen met de aanwezigheid van 4 of meer rijhulpsystemen een korting toegekend van 10% op BA+Omnium en een korting van 20% korting op de pack ‘Driver Security’. Daarnaast biedt AXA ook een korting van 20% aan bij de onderschrijving van een Mini-omnium of Omnium 24+ voor tweedehandswagens, aangevuld met 1 jaar gratis Assistance. Als finale salonconditie wordt de Assistance formule ook aangevuld met de dekking ‘Car Travel XL’, en dat gratis voor een periode van 1 jaar.

Alle AXA acties zijn actief sinds 14 december 2020 en blijven van toepassing tot en met 30 juni 2021. Acties onder voorwaarden.

Optimco

Antwerpse verzekeringsmaatschappij Optimco lanceert voor het tweede jaar op rij een actie waarbij de formule ‘waardevastheid gedurende 24 maanden’ gratis wordt aangeboden wanneer een omniumwaarborg met “0% vrijstelling identiteit-versie” of met de “vrijstelling 300” wordt onderschreven. Dit houdt in dat er tijdens de eerste 2 jaar sinds de datum van inverkeerstelling geen afschrijving wordt toegepast bij het berekenen van de aangenomen waarde in geval van totaal verlies. Bovendien is de kortingsactie cumuleerbaar met de reeds bestaande Melior-korting, de extra Melior-korting, de BM00-actie en de verhoogde commissie in BA auto. Wel moet verzekerde risico moet voldoen aan enkele voorwaarden, dewelke ook in Louise zijn opgenomen.

De Optimco actie loopt sinds 1 januari en blijft van toepassing tot en met 31 december 2021. Actie onder voorwaarden.

Vivium

Ten slotte pakt Vivium uit met een salonkorting in de vorm van een nieuwe vrijstellingsformule. Naast de bestaande ‘Low’, ‘Medium’ en ‘High’ vrijstellingen is er voor de looptijd van deze actie ook de ‘Engelse vrijstelling+’. Concreet houdt deze formule in dat er lagere franchisebedragen worden gehanteerd (tussen €50 en €500 afhankelijk van de verzekerde waarde van het voertuig) gedurende het eerste verzekeringsjaar. Bovendien zal bij een schadegeval in het eerste contractjaar automatisch een vrijstelling van €0 worden toegepast indien de klant kiest voor een herstelling door een erkende garage.

De Vivium actie loopt vanaf 1 februari en blijft van toepassing tot en met 30 april 2021. Actie onder voorwaarden.

Wat met de overige maatschappijen?

Zowel Baloise als Piette en Partners zullen dit jaar geen speciale acties in het kader van de salonperiode lanceren.

Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog