WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

Immotheker Finotheker rolt digitale verzekeringsassistent ‘Louise’ uit binnen 95 advieskantoren

Innovatie en digitalisatie staan meer dan ooit bovenaan de agenda van Belgische bedrijven. Steeds meer gaan gevestigde waarden dan ook in zee met jonge groeibedrijven die in sneltempo nieuwe technologie kunnen implementeren. Een schoolvoorbeeld van zo’n samenwerking is die tussen Immotheker Finotheker, en het Gentse technologiebedrijf WeGroup. De jonge startup die bekend werd dankzij haar digitale verzekeringsassistent ‘Louise’ kan nu haar oplossing nationaal uitrollen binnen de 95 advieskantoren van Immotheker Finotheker.

Match made in heaven

Na 25 jaar is Immotheker Finotheker een gevestigde waarde in de Belgische markt. De intussen 150 medewerkers verlenen op dagelijkse basis advies met betrekking tot onder meer woonkredieten en beleggingen. Jaarlijks helpen ze bijna 20.000 Belgen met een oplossing op maat.

“Wie financieel advies zegt, komt al snel in aanraking met verzekeringen. Ondanks dat we jaarlijks al duizenden Belgen helpen met hun keuze in verzekeringsproducten, bemerken we hier een steeds groeiende vraag naar onafhankelijk verzekeringsadvies,” verklaart Jan Romain, bestuurder bij Immotheker Finotheker. “Tegelijk geloven we erin dat we de klant van een optimale dienstverlening op maat moeten voorzien. Om beide zaken efficiënt en schaalbaar te verwezenlijken, moeten we verder digitaliseren.”

Een partner voor die innovatie vond Immotheker Finotheker in WeGroup. De Gentse startup dat in de afgelopen twee jaar reeds hoge ogen wierp dankzij verschillende internationale prijzen, is vooral bekend van haar digitale verzekeringsassistent ‘Louise’. “Met Louise helpen we verzekeringsmakelaars in de eerste plaats om de klant beter te begrijpen. Dankzij verregaande data-analyse krijgt de makelaar een duidelijk beeld van de risico’s en behoeften van zijn klant. Daarnaast gaat ze verschillende processen automatiseren om zo aan tijd te winnen” legt WeGroup CEO Arvid De Coster uit. “Met onze technologie zorgen we er dus voor dat de adviseurs van Immotheker Finotheker uitgebreid advies op maat kunnen verlenen in minder tijd, zowel online als op kantoor”, verduidelijkt De Coster.

Waarom WeGroup?

WeGroup is uiteraard niet de enige speler in het groeiende landschap van financiële technologie, of kortweg ‘fintech’. Toch kozen ze bij Immotheker Finotheker zonder veel twijfel voor de Gentse startup. “Uiteraard hebben we de markt zowel aan Vlaamse als Franstalige kant nauwkeurig geëvalueerd”, legt Jan Romain uit “een oefening die ons duidelijk in de richting van WeGroup stuurde. Niet alleen zijn zij erin geslaagd om verschillende internationale prijzen en een stevige kapitaalronde in de wacht te slepen, ze genieten tevens het vertrouwen van verschillende sterke partners zoals verzekeringsmaatschappijen en dienstverleners.”

We hebben de markt nauwkeurig geanalyseerd, en die wees zeer duidelijk in de richting van WeGroup.”
– Jan Romain, bestuurder Immotheker Finotheker

Bij WeGroup zelf zijn ze ervan overtuigd dat vooral hun voeling met de markt het verschil maakt met eventuele concurrenten. “Onze oplossing is ontstaan vanuit het oogpunt van de eindklant. In tegenstelling tot de focus te leggen op de problemen van onze potentiële klanten, zijn we een stap verder gegaan en gaan kijken op welke manier de klanten van onze klanten, mensen als u en ik, nu met verzekeringen in aanraking willen komen en hoe ze door hun tussenpersoon bediend willen worden. Uiteindelijk is dat wat telt: als onze technologie ervoor zorgt dat de klanten van onze klanten blij zijn, dan wint iedereen”, klinkt het.

Een samenwerking voor de toekomst

Bij Immotheker Finotheker zijn ze zich ervan bewust dat een samenwerking met startups zeker niet zonder risico’s is. Naast de technologie zelf was het vooral de visie en het potentieel van WeGroup die wist te overtuigen. “Wat ons betreft staat de verzekeringssector al jaren stil. Sinds het ontstaan van Immotheker Finotheker zo’n 25 jaar geleden is er weinig vernieuwing gebracht. Samen met WeGroup kijken we er naar uit om eindelijk beweging te brengen in deze conservatieve markt. Hun innovatieve kijk zorgt ervoor dat WeGroup met frisse oplossingen komt voor eeuwenoude problemen”, verduidelijkt Jan Romain.

De twee bedrijven kijken dan ook duidelijk naar de toekomst, waarin ze de samenwerkingsbanden nog verder willen aanscherpen. De Coster legt uit: “In een eerste fase hebben we bij WeGroup vooral de focus gelegd op het vergelijken van verschillende aanbieders in de markt, op basis van onze automatische klantenanalyses. Die strategie heeft ons zeker geen windeieren gelegd, maar we hebben er daarnaast ook veel uit geleerd. Met de hulp van ons bestaand cliënteel konden we onze blik verruimen, waardoor we nu bewegen richting nieuwe problemen in de markt. Zo breiden we enerzijds de productkennis van Louise uit, maar zetten anderzijds ook in op uitgebreide functionaliteiten, bijvoorbeeld voor het beheren van schade of het up-to-date houden van klanteninformatie”.

Louise wordt in de eerste helft van 2021 verwacht operationeel mee te werken in de 95 kantoren van Immotheker Finotheker, zowel in Vlaanderen als in Franstalig België.

Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog