WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

Safety Stick beschikbaar in het WeGroup distributieplatform

Vanaf vandaag kan je door de gloednieuwe samenwerking tussen VerzekerJe (Concordia) en WeGroup de ‘Safety Stick’ terugvinden in het distributieplatform. Het verzekeringsproduct, de Safety Stick, is een klein apparaatje dat het rijgedrag detecteert en analyseert van de bestuurder. Zo simpel kan het zijn!

Safety Stick: het kleine apparaatje dat het rijgedrag detecteert 

De safety stick van VerzekerJe is vijf jaar op de verzekeringsmarkt en bevat 1000-tal actieve gebruikers. De premies verschillen meer dan 50% waardoor de ervaringen enorm gunstig zijn. De voornaamste doelgroep zijn jongeren of bestuurders met een jonge rijervaring, en het verzekeringsproduct kan aangekocht worden vanaf 21 jaar en blijft meestal interessant t.e.m. 29 jaar. Het is voor de verzekeringsmakelaar niet onbekend dat de jonge bestuurder de moeilijkste doelgroep is om te plaatsen bij de verzekeringsmaatschappijen. Een goed tarief voor de jongere doelgroep blijkt al jaren geen evidentie te zijn. De Safety Stick lost dat probleem eenvoudig op, simpelweg het apparaat inpluggen in de OBD2 poort en klaar is kees! Bovendien wordt er geen compensatie gevraagd door de achterliggende verzekeraar, wat het dubbel zo interessant maakt. 

Met de Safety Stick hebben we ervoor gezorgd dat we de verzekeringsmakelaars volledig gaan ontzorgen. - Luc Van Antwerpen CEO Concordia 

De Safety Stick is ontworpen om de bestuurder, de passagiers en zijn wagen optimaal te beschermen. Van zodra de stick ingeplugt wordt is de connectie actief. A.d.h.v. de wettelijke snelheden wordt er een score toegekend waardoor je via de stick het rijgedrag van de bestuurder kan achterhalen. Wanneer de bestuurder zich aan de regels en wegcode houdt krijgt men een score van 100 op 100. Het algoritme van de stick vermindert de score van zodra je sneller rijdt dan aangegeven, dit haalt dan de score op de rit naar beneden. 

Een aantrekkelijke premie door je betrouwbaar rijgedrag

Niemand kan er onderuit want het rijgedrag bepaalt het resultaat. De goede bestuurders worden beloond en de laag scorende bestuurders kunnen hierop aangesproken worden. De voorwaarde om aan boord te blijven is om met deze Safety Stick een score boven ‘70’ te houden. Zo blijft de eindgebruiker zonder probleem gebruik maken van het gunstig tarief. Wanneer de verzekeringsmakelaars deze dienst ter beschikking stelt aan de eindgebruiker, komt deze ten goede door het grote effect op de instant premiekorting. 

Een voordelig en toegankelijk verzekeringsproduct voor de jonge bestuurder

VerzekerJe stelt de verzekeringsmakelaars in staat om een voordelig en toegankelijk product aan te bieden via één klik. Via WeGroup’s distributieplatform kan je alle offertes eenvoudig opvragen en het verzekeringsproduct distribueren op een efficiënte manier. De bestuurder krijgt alle informatie binnen over het eigen rijgedrag. De verzekeringsmakelaar en de maatschappij krijgt volgens de GDPR wetgeving géén kennis van deze gedetailleerde data. Wel wordt er maandelijks via een externe partij een rapport geleverd aan de bestuurder en makelaar. 

De eerste toets van het rijgedrag gebeurt in de vierde maand en de tweede toets gebeurt in de achtste maand. Zo’n herziening is een controlemoment waarin er gecommuniceerd wordt wanneer de minimale score niet werd behaald. Wanneer de bestuurder na de tweede herziening niet beter scoort, wordt het contract door VerzekerJe opgezegd, zodat goede bestuurders niet benadeeld worden van de mogelijke negatieve impact op de portefeuille van de verzekeraar. 

Hoe kan de verzekeringsmakelaar deze diensten benutten? 

De verzekeringsmakelaar kan in het WeGroup platform tarieven aanvragen en kiezen om met VerzekerJe te werken. De polis-aanvraag gebeurt en wordt doorgaans geaccepteerd. De overeenkomst wordt onafhankelijk van WeGroup samengesteld en gebruikelijk gebeurt de samenwerking feilloos. Wanneer de aanvraag werd geaccepteerd en de polis bij VerzekerJe terecht komt, ontvangt de verzekeringsmakelaar het identificatienummer, zodat de Safety Stick kan worden besteld. De eindklant ontvangt een betalingslink en zo is de Safety Stick onderweg! Uiteindelijk kan de bestuurder kiezen om het apparaat zelfstandig te monteren of de montage laten uitvoeren door een externe partij. Echter in 99% van de gevallen kan de bestuurder de Safety Stick zelfstandig inpluggen. 

Tal van voordelen voor WeGroup's verzekeringsmakelaars:
  • De verzekeringsmakelaar ontvangt 15% recurrente commissie 
  • Is je klant een jonge bestuurder zonder rijervaring? Ideaal, VerzekerJe accepteert bestuurders vanaf 21 jaar zonder rijervaring.
  • Heeft je klant liever geen hoge franchise? Geen probleem, de franchise bedraagt slechts 2% van het verzekerde bedrag.
  • Je klant krijgt op voorhand de kortingspremie, de bestuurder moet zich niet eerst bewijzen.
  • Bij een schadegeval, wordt deze afgehandeld door een Teledesk, wat tevens de onafhankelijkheid versterkt. 

Kortom is dé Safety Stick een voordelig en toegankelijk verzekeringsproduct voor de jonge bestuurders.

Wil jij dit product ook op een laagdrempelige manier aanbieden?

Bekijk samen met een verzekeringsexpert wat de Safety Stick en WeGroup voor jouw kantoor kan betekenen.
Boek een demo
Over
Naomi Devos
Doorheen de jaren heeft Naomi haar plek als digital recruiter ingewisseld voor een functie als digital marketeer. When you hear content, we say Naomi! Als digitale enthousiasteling bruist ze van energie en vervoegt ze het Growth team als content unicorn. Haar verantwoordelijkheid ligt bij het dagdagelijks doen leven, creëren en distribueren van onze content.
Name
Position
Company
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog