WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

Twee manieren om via Louise gemakkelijk voertuiggegevens op te vragen

Op 23 december 2020 trad het - door de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) uitgevaardigde - besluit in werking waarin de opzoekingen van voertuiggegevens op basis van nummerplaten worden verboden. In navolging daarvan ontwikkelden we bij WeGroup twee alternatieven om een optimale gebruikerservaring voor jouw kantoor en klanten te blijven garanderen.

Louise’s voertuig database

Gedurende twee jaar heeft WeGroup gewerkt aan wat is uitgegroeid tot een van de meest performante databanken voor voertuiggegevens in de markt.

Via de Toolkit binnen het Louise platform kunnen kantoormedewerkers in enkele klikken alle informatie van een bepaald voertuig opvragen, op basis van het merk en model. Daarbij beperkt het systeem zich niet enkel tot de noodzakelijke gegevens voor inschrijving of tarifering, maar wordt ook heel wat bijkomende informatie weergegeven. Zo kan Louise de gebruiker vertellen hoeveel de belasting op inverkeerstelling (BIV) of de jaarlijkse verkeersbelastingen bedragen, of als een voertuig al dan niet aan de Europese emissiestandaard voldoet.

Naast het uitvoeren van deze opzoekingen binnen het Louise platform, kan de module ook worden opengesteld via een link op de website van de makelaar. Op die manier kan een klant makkelijk zijn of haar (toekomstig) voertuig opzoeken, en er vervolgens een offerte voor aanvragen.

Opzoeking via chassisnummer

Naast het opzoeken van voertuiggegevens via de databank van Louise, kan alle gewenste informatie ook worden teruggevonden via het chassisnummer, of ‘VIN nummer’ van het voertuig.

Eveneens in de Toolkit vinden gebruikers de VIN-zoekbalk. Hierin kan het chassisnummer worden overgenomen om vervolgens in enkele seconden alle voertuiggegevens en bijkomende informatie terug te vinden.

WeGroup blijft uiteraard ontwikkelen om naast de bestaande oplossingen het opvragen en gebruiken van informatie te versimpelen en versnellen.

Over
Louise
Als virtuele kantoormedewerker die 24/7 beschikbaar is, helpt Louise bij het adviseren van klanten, het uitvoeren van administratieve taken en de verwerking van schadegevallen.
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog