WeGroup volgt alle updates in verzekering technologieën op de voet. Laat u inspireren wat dit voor u kan betekenen en schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...
Terug naar Insurblog
WeGroup Nieuws

WeGroup medewerkers genieten voortaan van extra weekenddag

Een werkweek duurt vijf dagen en daarna mogen we twee dagen uitblazen tijdens het weekend. Dat is het ritme waar we in België gewend aan geworden zijn. Niet langer, echter, bij het Gentse technologiebedrijf WeGroup. Daar kiezen ze officieel voor “the Four-day workweek”. Een werkweek duurt er voortaan van maandag tot donderdag, waarbij alle werknemers op vrijdag, zaterdag en zondag van een welverdiend weekend kunnen genieten. Vernieuwend en tegelijk enorm bevorderlijk voor de productiviteit, zo klinkt het bij WeGroup.

Wetenschappelijke basis

Het concept van een werkweek van vier dagen wint wereldwijd steeds meer terrein. Verschillende internationale studies en testcases bij gevestigde bedrijven wijzen op de voordelen van een verkorte werkweek.  

In de eerste plaats zou het systeem ervoor zorgen dat medewerkers over het algemeen gelukkiger zijn, omdat ze dankzij een bijkomende weekenddag kunnen focussen op hobby’s of familie. Daardoor wordt ook de productiviteit van medewerkers bevorderd.

Ook op vlak van gezondheid lijken er heel wat argumenten te zijn. Door meer rust te genieten en de batterijen extra te kunnen opladen geven medewerkers uit bedrijven met een dergelijk regime aan heel wat minder stress te ervaren. Dat leidt tot betere prestaties en een verlaagde kans op burn-out. Uit cijfers blijkt tevens dat het aantal opgenomen ziektedagen in deze bedrijven gevoelig lager ligt.

Tot slot zorgt de omschakeling naar een vier-dagen-week ook voor een verkleining van de ecologische voetafdruk, doordat medewerkers de wagen mogelijks een extra dagje thuis laten staan en kantoorgebouwen minder energie verbruiken.

Innovatief personeelsbeleid

Dat ze bij het Gentse technologiebedrijf voor een innovatief personeelsbeleid kiezen is niet verwonderlijk. “Als startup zijn wij uiteraard geen bedrijf waar wordt geklokt als je op kantoor aankomt. Prestaties meten of belonen op basis van gepresteerde uren is nooit de politiek geweest. Bij WeGroup streven we naar het behalen van mijlpalen en concrete doelstellingen op maandelijkse of soms zelfs wekelijkse basis.” verklaart Wouter Roose, Head of HR bij WeGroup.

“Om die reden hebben we sinds opstart al heel wat zaken vastliggen die onze medewerkers de vrijheid geven om zelf focus te bepalen en balans te vinden. Voorbeelden daarvan zijn flexibele werkuren en onze zogenaamde ‘WeLearn’-dagen waarop men op bepaalde momenten kan kiezen om professionele tijd te investeren in opleiding, sport of eigen projecten. We zijn dan ook enthousiast om te zien hoe de integratie van een vier-dagen-werkweek de tevredenheid en productiviteit bij onze medewerkers nog meer kan stimuleren”.

Ondanks dat startups misschien makkelijk worden geassocieerd met flexibiliteit en vrijheid, is dat zeker niet vanzelfsprekend. Dergelijke waarden gaan gepaard met een flinke dosis verantwoordelijk en maturiteit, wat niet altijd even evident is binnen startups doordat een groot stuk van het team vaak bestaat uit jonge mensen met beperkte professionele ervaring.

“Wij proberen in eerste instantie om onze medewerkers zo goed mogelijk te informeren over de verwachtingen en verantwoordelijkheden binnen de organisatie. We doen dat zowel tijdens collectieve info-momenten als persoonlijk via individuele feedback sessies. Daarnaast stimuleren we ook het engagement doordat alle medewerkers aandeelhouder zijn bij WeGroup. Tot slot zien we dat bij heel wat van onze jonge mensen het ontbreken van eerdere werkervaring eveneens een voordeel kan zijn, daar zij nog niet zijn gewend geraakt aan traditionele kantooruren of werkregimes”.

Trendsetters

Recent kreeg de vierdaagse werkweek ook een wettelijk kader in de zogenaamde arbeidsdeal van de federale regering. Toch houden heel wat Belgische bedrijven vast aan een traditionele werkweek, ondanks succesverhalen uit bijvoorbeeld Scandinavische landen of Japan. Dat heeft alles te maken met de activiteiten van Belgische ondernemingen en voornamelijk met hun cliënteel. Een verkorte werkweek betekent eveneens een dag minder dienstverlening aan klanten die deze bijvoorbeeld wel minimum 5 dagen per week verwachten.

“Binnen WeGroup zien we met betrekking tot dienstverlening geen obstakels.Als technologiebedrijf zijn heel wat van onze processen grotendeels geautomatiseerd, waardoor we onze klanten zelfs in geval van foutmeldingen of andere problemen nog steeds verder kunnen helpen. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat we onze klanten in de andere vier dagen nog beter zullen kunnen van dienst zijn dankzij die stijging van productiviteit en motivatie bij onze medewerkers”  

“Tot slot moet iemand de eerste stap zetten. Als jong technologiebedrijf zien we het als onze missie om een drijver van vernieuwing te zijn. Dat betekent niet alleen in onze producten, maar ook in onze manier van aanpak. We verwachten dat steeds meer bedrijven op termijn voor een dergelijk beleid zullen kiezen, en zien de vier-dagen-werkweek uitgroeien tot de nieuwe standaard. We zullen er dan ongetwijfeld fier op zijn dat wij dit als een van de eerste bedrijven in België konden implementeren ” besluiten ze bij WeGroup.

Benieuwd naar de job opportuniteiten binnen WeGroup?

WeGroup is op zoek naar nieuw talent! Van engineering tot design, naar marketing, en sales. Ben jij één van onze toekomstige rock stars? 

Ontdek opportuniteiten
Over
Arvid De Coster
Ooit gestart als een verzekeringsprofessional bij de ERGO groep, groeide Arvid De Coster al snel uit tot sales expert met natuurlijk leiderschap. Gedreven om een innovatieve digitale wind te blazen in de verzekeringssector, startte hij in 2017 samen met zijn twee co-founders, WeGroup op. Mede dankzij zijn onuitputtelijke energie en gedrevenheid naar operationele excellentie, kende de Gentse start-up een ongeziene groei met meer dan 600 klanten en werd het beloond met 15 internationale awards.
Name
Position
Company
share

Ontdek #InsurBlog,
jouw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, expert talks, minigidsen, blog artikels en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor je interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...

Aanbevolen artikels

Terug naar Insurblog